Vés al contingut

Visita el dia 2 de maig al Sincrotró Alba (UAB)

by a 19 Juny 2014

El pasat dos de maig, dos alumnes de 2n de batxillerat, el Xavier Félix i la Nicole Vindel, juntament amb el seu professor de física el Xavi  Peleato, van assistir gràcies a la bona predisposició del Miquel Padilla professor de física de l’escola de Sant Miquel del Sants de  Vic que ens acollir en el seu grup d’alumnes de 2n de batxillerat.

La visita va consistir en tres parts, la primara va ser un documental que ens van passar sobre l’origen del sincrotró i els usos que es poden derivar, la segona part els alumnes van efectuar un seguit de preguntes i per últimva tenir lloc un recorregut  dins de tota la instal·lació.

Vam tenir l’ocasió de poder complementar les explicacions que s’havien dut a terme a l’aula en referència a l’electromagnetisme, aplicant-les a situacions reals i veure tot l’ús que se’n fa per part dels científics de les diferents branques que treballen en el sincrotró, com són físics, químics, biolègs, enginyers, informàtics….

La valoració que en va fer l’alumnat va resultar molt positiva, per la qual cosa es proposa que si es dóna el cas, es pugui repetir en un futur.

 

Aquí tenim el quadrupol magnètic , la tasca dels quals és focalitzar els electronsDSC09608 per tal que puguin ser utilitzats posteriorment en les col.lisions.

 

 

A continuació podeu veure els alumnes davant del sincrotró Alba: DSC09613

 

From → Sortim... ?

Feu un comentari

Escriu un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: